Hoe transformatie in de sector voor veranderingen voor printproviders zorgen

Printbedrijven willen meer diversiteit aanbrengen in hun aanbod grootformaat drukwerk, omdat klanten in toenemende mate om unieke ideeën, creatievere oplossingen en nieuwe content vragen. Bedrijfsleiders zijn zich er echter van bewust dat er iets moet gebeuren, maar velen weten niet waar ze moeten beginnen.

De oplossing is om te gaan transformeren, zodat ze meer concurrerende diensten kunnen aanbieden die vorm zullen geven aan de toekomst. Zo kunnen bedrijven niet alleen bestaande klanten beter van dienst zijn, maar kunnen zij ook nieuwe markten betreden, innoveren met nieuwe printoplossingen, nieuwe omzetkansen vinden en hun aanbod uitbreiden in de toekomst.


Vele printbedrijven zitten er zeker aan te denken om te transformeren. Twee vijfde geeft diversificatie van hun aanbod grootformaat drukwerk een hoge prioriteit, volgens een onderzoek van Widthwise in 2020.1 Dit kan het aanbieden van nieuwe producten en diensten aan bestaande klanten zijn of het vinden van innovatieve manieren om een extra klantenbestand op te bouwen. Ontwikkelen kan op vele manieren.

Waarom het nu de tijd is om te transformeren

De vraag naar breedformaatprinters zal de komende jaren naar verwachting stijgen. Report Linker2 schatte de waarde van de wereldwijde markt in 2020 in op 3,4 miljard dollar en voorspelt dat deze in 2027 4 miljard dollar zal bedragen.


Dit volgt natuurlijk op het economische effect van de pandemie, die de vraag en omzet van veel printbedrijven drukte omdat offlineverkoopmogelijkheden minder werden, conferenties en evenementen werden geannuleerd en reizen werd beperkt. De omzet voor de printservicesector is in 2020 naar schatting zelfs met 12,2% gedaald omdat bedrijven bezuinigden op reclame- en marketinguitgaven.3


De wereld van het drukwerk verandert echter continu en printbedrijven moeten scherp blijven. Dé manier om de komende jaren nieuwe klanten binnen te halen, is door te innoveren en uw aanbod af te stemmen op de marktvraag, terwijl u tegelijkertijd betrouwbare en efficiënte diensten levert.

Uw bedrijf kan profiteren van innovatie op nieuwe gebieden

De toekomst heeft veel te bieden voor printproviders die willen innoveren. Interieurdecoratie is daar een goed voorbeeld van. Hier valt veel onder: van beeldende kunst tot duurzame bekleding, maar de kansen zijn enorm. Bedenk dat de wereldwijde markt voor digitaal geprint behang tot 2025 naar verwachting jaarlijks met 23,6% zal groeien (CAGR) tot een totale waarde van 10,4 miljard dollar, volgens cijfers van Energias Market Research.4


Geprinte verpakkingen en labels vormen een ander groeigebied, aangestuurd door het toenemende gebruik van geprint golfkarton in verpakkingen voor de detailhandel en in e-commerce, volgens Smithers, uitgever van marktrapporten.5 Het adviesbureau schat in dat de totale waarde voor geprinte verpakkingen en labels in 2020 431,6 miljard dollar bedroeg en in 2025 met een CAGR van 2,6% naar 491,1 miljard dollar zal groeien.

Hoe vereisten voor content de mogelijkheden uitbreiden

Daarnaast hebben printbedrijven te maken met klanten met ongekende eisen en verwachtingen met betrekking tot content. Zij zijn getuige geweest van de snelle opkomst van webgebaseerde platforms voor het maken van content, zoals Canva en Zazzle. Hiermee kunnen consumenten op afstand professionele posters en brochures en een volledig assortiment merchandise ontwerpen en printen, met behulp van vooraf gedefinieerde en aanpasbare afbeeldingen en ontwerpen.


Sterker nog, consumenten zijn eraan gewend geraakt om e-commerceplatforms die de volgende dag of zelfs dezelfdedag leveren. Dit zorgt weliswaar voor stevige concurrentie,
maar creëert ook mogelijkheden voor printbedrijven om hun serviceportfolio uit te breiden naar online en e-commerce.


Doordat online platforms zo'n groot bereik hebben, kunnen bedrijven ook nieuwe geografische gebieden en klantendemografieën verkennen. En als u niet over de middelen beschikt om uw eigen diensten voor digitale content uit te breiden, kunt u samenwerken met een bestaande online aanbieder om nieuwe web- en mobiele markten te betreden.

Transformatie en diversificatie betekenen verschillende dingen voor verschillende bedrijven. Voor sommige bedrijven is dit het uitproberen van nieuwe initiatieven en kanalen om verschillende markten te betreden met het nieuwste aanbod. Voor andere is dat het verkennen van nieuwe materialen, modellen of producten. En voor weer andere bedrijven is het een uitstapje naar de wereld van e-commerce en contentservices.

Diversificatie en transformatie in de sector geven de richting aan

Boek een demo

Hoewel we niet persoonlijk kunnen vergaderen, kunt u ook een live productdemo bijwonen of deelnemen aan een live presentatie van onze experts.


Klik op de bijbehorende knop hieronder om deze te plannen.

Virtual Booth
Switch to another region