HP Latex

Alles wat u moet weten over HP Latex-inkt

Ontdek hoe u met onze veelzijdige HP Latex-inkt klanten duurzame printoplossingen van hoge kwaliteit kunt bieden.

Printprofessionals hebben een betere manier nodig

Klanten en bedrijven stellen meer eisen aan hun afdrukken dan ooit tevoren en het is aan printbedrijven om aan deze veranderende verwachtingen te blijven voldoen. Zij hebben een betere oplossing nodig: een die duurzaam is, veelzijdige mediaopties biedt en snel kan afdrukken.

HP LATEX: ONTWORPEN VOOR DE WENSEN VAN VANDAAG

Bij HP hebben we onze Latex-technologie de afgelopen tien jaar verfijnd om te kunnen nvoldoen aan de uitdagingen van uw bedrijf. Op basis van onze ruime ervaring in de sector hebben we HP Latex-inkt ontwikkeld zodat we kunnen voldoen aan de eisen die printbedrijven tegenwoordig stellen: snel een verkoopbare uitvoer leveren. Dat betekent niet alleen hoge printersnelheden op standaardsubstraten, maar ook de veelzijdigheid om te kunnen voldoen aan de steeds diversere afdrukbehoeften van klanten.


Milieuoverwegingen en het gebruik van een breder scala aan printbare materialen staan hoog op de agenda van kopers van drukwerk. Als printleverancier wordt het steeds belangrijker om weloverwogen beslissingen te nemen over uw printerinvesteringen, tot en met de veelzijdigheid en prestaties van uw printerinkt.

De wetenschap achter HP Latex-inkt

Wat maakt HP Latex-inkt zo anders?

HP Latex-inkt bestaat voor 65% uit water en is ontworpen om de gevaren van eco-solvent- en UV-inkt te vermijden. Ze bevatten geen gevaarlijke luchtverontreinigende stoffen (HAP's)1, zijn niet-ontvlambaar en niet-brandbaar2. Ze vereisen geen speciale ventilatie3, stoten geen ozon uit en vermijden de problematische reactieve monomeerchemie4.

De vloeibare inktdrager bestaat meestal uit water, een bevochtigingsmiddel en een stof die voorkomt dat er vocht uit het mengsel ontsnapt. Deze drager is nodig voor de betrouwbaarheid van de printkop en een gelijkaardige verbinding is in allerlei soorten printers te vinden, van die bij u thuis tot industriële persen. Het voert de pigmentdeeltjes (roze) en het latexpolymeer (donkerblauw) door de printkoppen en op het substraat, waar ze vervolgens het gewenste beeld vormen.

DE TWEE STAPPEN VAN HET UNIEKE PROCES

HP Latex-technologie maakt gebruik van een proces dat ADP (Aqueous Dispersion Polymerization) wordt genoemd om duurzame prints van hoge kwaliteit te produceren. ADP printen is opgesplitst in twee afzonderlijke fasen: aanbrengen en drogen. Deze fasen geven de Latexafdrukken hun unieke eigenschappen en maken ze zo duurzaam.

WAT IS DAN HET RESULTAAT?

Zodra de Latex-laag is geactiveerd, laten de pigmenten en het substraat een duurzaam beeld achter op het printoppervlak. Prints zijn klaar voor gebruik, zelfs laminaat, zodra ze de uitvoerlade van de printer verlaten.


Dit proces versnelt uw workflow omdat er weinig reiniging nodig is. Dit is te danken aan de unieke eigenschappen van de inktformule en de manier waarop deze reageert met onze eigen monitoringhardware. Dit intelligente inkttoepassingssysteem betekent dat u de onderhoudstijd kunt verkorten, zodat u in het voordeel bent als u meerdere opdrachten met een snelle doorlooptijd moet leveren.

Hoe HP Latex-inkt presteert in de echte wereld

Hoe kan HP Latex-inkt de veelzijdigheid verbeteren in reële toepassingen?

Onze inkt is ontworpen voor zowel binnen als buitenshuis en is bestand tegen fysieke en chemische schade. Maar u hoeft ons natuurlijk niet zomaar te geloven: HP Latex-inkt is onafhankelijk gecertificeerd door toonaangevende laboratoria om uitstekende prestaties op het gebied van gezondheid, veiligheid en milieu te leveren. Lees hier hoe u uw doelen kunt bereiken en betere producten kunt leveren aan uw klanten.

Zorg voor vertrouwen in uw duurzaamheidskenmerken

De bedrijven waarmee u samenwerkt – en belangrijker nog, de eindgebruikers aan wie zij leveren – besteden meer aandacht dan ooit aan hun impact op het milieu. Veel bedrijven zijn nu ambitieuze roadmaps aan het uitrollen voor hun duurzaamheid en denken beter na over waar hun gedrukte media vandaan komen.


ONZE CERTIFICERINGEN


De nieuwste generatie HP Latex-inkt is UL ECOLOGOgecertificeerd5, wat betekent dat ze voldoen aan een reeks strenge normen op het gebied van milieuprestaties en criteria voor de menselijke gezondheid, en is ook UL GREENGUARD Gold-gecertificeerd.


Bovendien is HP Latex-inkt volledig compatibel met een reeks FSC-gecertificeerde papiersoorten en pvc-vrije oplossingen6 die alternatieven bieden voor het gebruik van problematische kunststoffen in drukwerk.


Onze HP Latex 700 en 800 printerserie-inkt is ENERGY STARgeaccrediteerd voor hun energie-efficiëntie. Hun chemische samenstelling is gecertificeerd door de Zero Discharge of Hazardous Chemicals Foundation (ZDHC) en voldoet aan de normen van de Manufacturing Restricted Substances List (ZDHC MRSL), wat een veilige verwijdering van zowel de inktcartridges als geprinte producten garandeert.


Het Electronic Product Environmental Assessment Tool (EPEAT) is een aankoopcertificering waarmee inkopers producten kunnen kiezen die aansluiten bij hun milieudoelstellingen. Alle printers in de HP Latex-reeks zijn EPEAT-geregistreerd (wanneer deze worden ondersteund), zodat onze klanten de printerprestaties kunnen vergelijken met algemeen erkende duurzaamheidscriteria.


Ga voor meer informatie over de milieucertificeringen van HP Latex naar onze pagina Duurzaam printen.

Gezondheid en veiligheid zijn een steeds grotere zorg

AANPAKKEN VAN DE RISICO'S


De nieuwste HP Latex-inkt op waterbasis is ontwikkeld om de gevaren van solvent-, eco-solvent- en UV-inkt te vermijden. De afdrukken met lage emissiewaarden hebben een groot voordeel ten opzichte van traditionele oplossingen. De geurloze10 afdrukken maken ze ideaal voor praktische toepassingen in gevoelige omgevingen, zoals onderwijs- en
zorginstellingen.


HP Latex-inkt voldoet aan de normen voor luchtkwaliteit binnenshuis voor lage chemische emissies tijdens printgebruik. De inkt is UL GREENGUARD Gold-gecertificeerd5 met lage emissiewaarden als ‘Onbeperkt’ voor een volledig ingerichte ruimte van 33,4 m2 (360 ft2) in een kantooromgeving en 94,6 m2 (1018 ft2) in een klaslokaal.


Afdrukken die met HP Latex-inkt geproduceerd zijn op HP Wall Paper zonder pvc voldoen aan de AgBB-criteria voor gezondheidsgerelateerde evaluaties van VOS-emissies van binnenhuisproducten. Ze hebben ook een A+-beoordeling (zeer lage uitstoot) volgens de “Émissions dans l’air intérieur”- verklaring over het niveau vluchtige stoffen binnenshuis.

Klanten hebben behoefte aan duurzame oplossingen

Duurzaamheid is het vermogen om slijtage door verschillende degradatiebronnen te weerstaan wanneer afdrukken aan verschillende omgevingsomstandigheden worden blootgesteld. Er zijn drie belangrijke componenten die een product duurzaam maken: lichtbestendigheid, kras- en slijtvastheid, en water- en chemische bestendigheid.


LICHTBESTENDIGHEID:


Lichtbestendigheid, soms ook wel printbestendigheid genoemd, is een maatstaf voor hoe goed een afdruk bestand is tegen vervaging bij blootstelling aan licht en andere omgevingsfactoren zoals ozon. De kleur van een inkt komt van de kleurstoffen of pigmenten, en na verloop van tijd worden deze deeltjes afgebroken door UV-stralen in het zonlicht, wat resulteert in kleuren die vervagen.


In de onderstaande tabel hebben we de verwachte levensduur aangegeven van afdrukken die geproduceerd zijn met onze HP Latex 700 en 800 printerserie-inkt, zodat u kunt zien hoe deze het uithouden in een typische bedrijfs-, winkel- of onderwijsomgeving.

KRAS- EN SLIJTVASTHEID


Kras- en slijtvastheid heeft betrekking op de bestendigheid van een afdruk tegen beschadiging door verschillende voorwerpen waarmee hij in aanraking komt.


Schade door krassen heeft specifiek betrekking op schade door scherpe of puntige voorwerpen, zoals vingernagels. Dit is een zeer belangrijke overweging voor hoogwaardige afdrukken die van dichtbij worden bekeken, aangezien één kras in een oogwenk kan ontstaan en een afdruk permanent kan beschadigen. En als een afdruk eenmaal beschadigd is, kan deze verder afbladderen en beschadigd raken.

Bij HP voeren we al onze krasen slijtagetests uit met een taber-tester, gekalibreerd volgens de industrienormen.

Slijtage (ook wel droogwrijven genoemd) verwijst naar de schade die veroorzaakt wordt door herhaaldelijk wrijven op dezelfde plaats. Dit is een belangrijke overweging voor grafisch materiaal voor de middellange tot lange termijn dat vaak zal worden aangeraakt.


WATER- EN CHEMISCHE BESTENDIGHEID


Water- en chemische bestendigheid heeft betrekking op het vermogen van een afbeelding om water, schoonmaakmiddelen en andere chemicaliën te weerstaan. Zo kunnen afbeeldingen op sommige binnenlocaties bijvoorbeeld worden schoongemaakt met water en andere schoonmaakmiddelen, en wordt voertuigreclame vaak gewassen of wordt er sporadisch brandstof gemorst. Om de prestaties op dit gebied te testen, voert HP wrijftests uit met water en met een veelgebruikt schoonmaakmiddel: Windex®-raamreiniger.


In de onderstaande tabel ziet u hoe HP Latex-inkt bestand is tegen krassen, slijtage, water en schade door chemische reinigingsmiddelen. We hebben deze tests opnieuw uitgevoerd op materialen die bedrukt waren met HP Latex 700- en 800-serie-inkt. De volgende resultaten zijn een gemiddelde van alle geteste materialen en geven de meest voorkomende gedragingen weer, zodat u kunt begrijpen hoe ze presteren in een typische reële omgeving.

Volgende stappen

IN HET KORT:


• Door de unieke chemische samenstelling van HP Latex-inkt krijgt u duurzame beelden die direct gelamineerd kunnen worden.
• Het ADP-proces verkort de reinigingstijd en stroomlijnt uw workflow.
• HP Latex-inkt biedt de milieuprestaties om uw klanten vertrouwen te geven in uw milieubewuste producten.
• HP Latex-afdrukken kunnen gebruikt worden op scholen, in zorginstellingen en in andere gevoelige omgevingen.
• HP Latex beschermt tegen vervagen door licht, krassen en slijtage, en water- en chemische schade.


Nu u hebt gezien hoe het allemaal werkt – en hoe onze inkt reële uitdagingen aan kan – kunt u gaan nadenken over uw eigen HP Latex-traject. Het is tijd om onze printers in actie te zien en te ontdekken hoe ze uw activiteiten een vliegende start kunnen geven.


Wij nodigen u van harte uit om onze virtuele stand te bezoeken. Hier vindt u meer informatie over onze producten en manieren waarop u de juiste printer voor uw specifieke wensen kunt vinden. In onze stand kunt u productdemo's bekijken, een proefpakket aanvragen of een lid van het HP team spreken die al uw vragen kan beantwoorden.

Footnotes


 1. HP Latex-inkt is getest op de aanwezigheid van gevaarlijke luchtverontreinigende stoffen (HAP's) volgens de definitie in de Clean Air Act en Method 311 van de Amerikaanse Environmental Protection Agency (tests uitgevoerd in 2013) en deze werden niet aangetroffen.
 2. HP Latex-inkt op waterbasis is niet geclassificeerd als brandbare of ontvlambare vloeistof onder de USDOT of de internationale transportvoorschriften. Tests volgens de Pensky-Martens Closed Cup methode wijzen uit dat het vlampunt hoger is dan 110 ºC (230 ºF).
 3. Geen speciale ventilatieapparatuur houdt in dat luchtfiltersystemen niet nodig zijn om te voldoen aan de US OSHA-richtlijnen. Op sommige modellen zijn condensaatopvangsystemen aanwezig. De klant beslist zelf over de installatie van speciale ventilatieapparatuur. Raadpleeg de locatievoorbereidingsgids voor meer informatie. Klanten moeten nationale en regionale vereisten en richtlijnen raadplegen.
 4. Kijk op http://www.roadmaptozero.com. Printen met HP Latex-inkt voorkomt de problematische reactieve monomeren die geassocieerd worden met UV-printen. Acrylaatmonomeren die aanwezig zijn in niet-uitgeharde UV-inkt en UV-gel-inkt kunnen de huid beschadigen.
 5. Kijk voor certificeringen op http://www.ul.com/EL en http://www.ul.com/gg of http://www.greenguard.org.
 6. Zie http://www.hp.com/go/mediasolutionslocator.
 7. Geldt voor HP Latex-inkt. UL GREENGUARD Gold-certificering volgens UL 2818 toont aan dat producten zijn gecertificeerd volgens de GREENGUARD-standaarden van UL voor lage uitstoot van chemische stoffen bij gebruik binnen. Onbeperkte ruimte, volledig ingericht, 33,4 m² (360 ft²) in een kantooromgeving, 94,6 m² (1018 ft²) in een klaslokaal. Kijk voor meer informatie op www.ul.com/gg
 8. Geldt voor HP Latex-inkt van de vierde generatie. UL ECOLOGO®-certificering volgens UL 2801 toont aan dat een inkt voldoet aan een reeks strikte criteria met meerdere kenmerken op basis van levenscyclus met betrekking tot menselijke gezondheid en milieu (zie ul.com/EL). HP is het enige printbedrijf met inkt met een UL ECOLOGO® certificering in de productcategorie “Printing Inks and Graphics Film”. Zie spot.ul.com/main-app/ products/catalog
 9. Geldt voor HP Latex-inkt. Niveau 1 van de ZDHC Roadmap to Zero toont aan dat een inkt voldoet aan de normen van de ZDHC Manufacturing Restricted Substances List (ZDHC MRSL) versie 1.1, een lijst van chemische stoffen waarvan opzettelijk gebruik tijdens de productie verboden is. ZDHC is een organisatie die zich richt op het elimineren van gevaarlijke chemicaliën en het implementeren van duurzame chemicaliën in de leer-, textiel- en kunststofsector. Het programma Roadmap to Zero is een organisatie met meerdere belanghebbenden, waaronder merken, gelieerde ondernemingen in de waardeketen en partners, die samenwerken omverantwoorde procedures voor het beheer van
  chemicaliën te implementeren. Zie roadmaptozero.com.
 10. Er bestaan zeer veel soorten media met zeer verschillende geurprofielen. Sommige media kunnen van invloed zijn op de geur van de uiteindelijke afdruk. Gebaseerd op sensorische evaluaties, uitgevoerd door Odournet
  volgens VDI-richtlijn 3882, waarbij HP 872, 882 en 886 Latex-inkt werd gekenmerkt als “zwak” in geurintensiteit en “neutraal” voor hedonische tonen.
 11. PET-film helder verwijst naar films op basis van oplosmiddelen. PET-films met UV-coating zijn niet opgenomen in deze test.
 12. Lichtbestendigheidstests binnenshuis worden vanaf februari 2021 uitgevoerd; de verwachte levensduur is op basis van de eerste indicaties en eerdere ontwerpen van HP Latex-inkt.
 13. Krasbestendigheid wordt gemeten met behulp van de testmethode ISO 1518-2:2011.
 14. Nat wrijven is getest volgens ISO 105-X12.
 15. Droogwrijven is getest volgens ISO 105-X12 voor textiel en papier; een interne methode op basis van ISO 105-X12 en met gebruik van een CS-10-schuurmachine voor de overige substraattypen.
 16. De bestendigheid van Windex-raamreiniger is getest volgens ISO 105-X12.16. PET-film helder verwijst naar films op basis van oplosmiddelen. PET-films met UV-coating zijn niet opgenomen in deze test.

Boek een demo

Hoewel we niet persoonlijk kunnen vergaderen, kunt u ook een live productdemo bijwonen of deelnemen aan een live presentatie van onze experts.


Klik op de bijbehorende knop hieronder om deze te plannen.

Virtual Booth
Switch to another region